• Säljstart

  Säljstart

  Vi säljstartade Kv Lövkojan i december 2014. Först fick vår Småakö chansen att boka en bostad och därefter släppte vi kvarvarande bostäder till allmän försäljning.

 • Byggstart

  Byggstart

  I januari startade vi byggnationen av Kv Lövkojan.

 • Inredningsval

  Inredningsval

  I april startade vi inredningsvalsprocessen för husen i Kv Lövkojan. Sista huset kommer att göra sin inredningsval under vintern/våren 2017. Under processen kommer du träffa projektets externa inredningsarkitekt för en privat konsultation. Du kommer även träffa projektets inredningsvalskoordinator för en gemensam genomgång av dina val.

 • Stomresning

  Stomresning

  I augusti 2015 startade vi stomresning av husen i Kv Lövkojan. Kvarteret innehåller 65 hus och den sista stommen kommer att resas våren 2017.

 • Visningshus

  Visningshus

  I maj planerar vi för invigning av Kv Lövkojans nya visningshus!

 • Tillträde

  Tillträde

  Från maj 2016 fram till hösten 2017 kommer det pågå inflyttningar i Kv Lövkojan.

 • Färdigställt

  Färdigställt

  Hösten 2017 kommer Kv Lövkojan vara färdigställt och vi kommer då påbörja avetablering i området.

SLUTSÅLT! Nu bygger vi det sista kvarteret med friliggande hus i populära Södra Hedvigslund i Älta.

Alla hus är sålda!

I kv Lövkojan bygger vi radhus, parhus och villor i storlekar mellan 118-165 kvm. Här finns hus för både små, stora och växande familjer. Bostäderna är ljusa, välplanerade och har lättskötta och färdigställda tomter. Alla har tillgång till två bilplatser.

Vi började byggnationen i området 2008 och när alla etapper är färdiga 2017 har runt 400 familjer hittat hem hit till Älta nära både naturen och staden.

Under 2015 har även den sista etappen av lägenheter försäljningsstartat. Alla är sålda och inflyttning sker under hösten 2016 och våren 2017.

Service och butiker

Hedvigslund ligger nära Älta centrum med affärer, bibliotek, vårdcentral, apotek och restaurang. Ca 10 minuter med bil finns även Tyresö och Farsta centrum med stort utbud av affärer, restauranger och caféer. Utöver det finns service som bank, systembolag och post i båda centrumen.

Kommunikationer

Till och från Älta tar man sig enkelt och smidigt med buss. Från Ekstubben nära Hedvigslund går buss mot city. Med 30 minuters resa tar du dig till Slussen där du kan byta till tunnelbanans gröna eller röda linje. Vid Slussen trafikerar också ett antal innerstadsbussar, Roslagsbanan och Nacka-Värmdö-bussarna. Några få stationer bort ansluter även pendeltågen som går längre utanför Stockholm. Bussarna går in till Slussen var 10:e minut på morgonen och var 20:e minut under dagen. Flera avgångar finns även mot Tyresö och Nacka.

Skolor och förskolor

 Det finns flera olika skolor i närheten bla Sigfridsborgsskolan (F-6) och Älta skola (F-6). Förskolan Pysslingen ligger i området.

Fritid, kultur och nöje

Här bor man i en blandad bebyggelse, nära bad och natur.
Det ska byggas ett litet torg. Runt om finns det gott om grönområden, motionsslingor, sjöar och naturreservat. Inom räckhåll finns fotbollsplaner, sporthall, motorbana, ishall, simhall och skateboardpark. Älta bjuder på fina möjligheter till bad, bla Flatenbadets sandstränder. En promenadstig runt Flaten fungerar utmärkt som motionsstråk om man har tröttnat på att ligga i solen. Älta ett omtyckt område för barnfamiljer och de som letar en plats nära naturen att slå sig till ro på. I Södra Hedvigslund, som ursprungligen var ett sommarstuge- och villaområde, blandas villor, parhus, radhus, kedjehus med lägenheter.

Utskrift

Betalflödet vid köp av hus

När du bestämt dig för att köpa ett hus i Hedvigslund skall köpeskillingen erläggas på följande sätt;

 • Bokningsavgiften om 20.000 kr betalas i samband med tecknade av bokningsavtal.
 • Handpenningen betalas i samband med tecknande av köpe- och entreprenadavtal, normalt ca 10-12 månader före tillträdet. Handpenningen är 350.000 kr. Om köpare betalat en bokningsavgift avräknas denna.
 • 25 % av inredningsvalen betalas i samband med beställning. 
 • Slutbetalning av huspriset och inredningsvalen betalas på tillträdesdagen.

Pantbrev ingår

Endast den som har lagfart på fastigheten kan belåna fastigheten. När fastigheten belånas (intecknas) utfärdas ett pantbrev på samma belopp. Pantbrevet är en handling som representerar en del av fastighetens värde och fungerar därmed som en säkerhet för lånet. I Hedvigslund har vi redan tagit ut och bekostat pantbrev på 2.300.000 kr per fastighet. Pantbrev kostar normalt 2 % av pantbrevets belopp, det vill säga att här sparar du 46.000 kr, då pantbrev redan ingår i köpet. Dessa pantbrev överlämnas till dig på tillträdesdagen och medför att dina kostnader i samband med belåningen minskar.

Låg lagfartskostnad

Lagfartsavgift (även kallad stämpelskatt) är en engångskostnad som betalas av köparen till en fastighet. Köper du en fastighet med ett begagnat hus är avgiften 1,5 % på hela köpeskillingen. Köper du en fastighet där ett nytt hus ska uppföras, betalar du 1,5 % på fastighetens värde på kontraktsdagen. Det vill säga, köper du i tidigt skede beräknas lagfartsavgiften endast på tomtvärdet. I Hedvigslund sparar du runt 50.000 kr om du köper ditt hus i tidigt skede.

Räntefritt handpenningslån

I Hedvigslund samarbetar vi med Swedbank i Tyresö och erbjuder alla våra kunder ett snabbt lånelöfte, räntefritt handpenningslån och konkurrenskraftiga räntor. Ta del av det gällande bankerbjudande i PDFen till höger.

Ingen fastighetsavgift

När du köper en nyproducerad bostad betalar du ingen fastighetsavgift de första 15 åren. Det betyder att du sparar cirka 111.000 kr*. Däremot ska en statlig fastighetsskatt betalas för de månader du bott i bostaden under det första året. Läs mer om fastighetsavgift och fastighetsskatt på Skatteverkets hemsida.
*beräknat på 2016 års fastighetsskatt, fn 7.412 kr.

Låg driftskostnad

Driftskostnaden beräknas till ca 2.500 kr per månad. I driftskostnaden ingår uppskattad uppvärmning, vattenförbrukning och Telia triple play (tv, bredband, telefoni). Värme och varmvatten beräknas med 55 kWh/kvm och år eller ca 8 kr/kvm och månad. Hushållsel och försäkring tillkommer. I driftskostnaden ingår även samfällighetsavgiften.

Samfällighetsförening

I Hedvigslund kommer det att finnas en samfällighetsförening som ska förvalta de gemensamma anläggningarna i området. Detta innebär att du och dina grannar som fastighetsägare har en andel i de delar som ägs och förvaltas gemensamt. Samfälligheten i Hedvigslund innefattar kollektivanslutning till Telia Triple Play, gemensamma grönområden, lekplats, gångvägar och belysningsstolpar. Samfällighetsavgiften (inkl Telia Triple Play) för Kv Lövkojan uppgår till 650 - 1400 kr/månad. Avgiften är en del av den redovisade driftskostnaden.

Telia Triple Play
I Telia Triple Play ingår följande;

 • Digital-tv med kanalpaket ”lagom”, vilket för närvarande inkluderar 23 kanaler
 • 1 st digital-tv box
 • Abonnemang för bredbandstelefoni, samtalsavgifter tillkommer
 • Bredband 50/8-100/10 Mbit/s, inkl Telia säker lagring
 • Telia säker surf (antivirus och brandvägg) för en dator

Vill du lägga till något tecknar du lätt ett tilläggsavtal med Telia

Självbyggeri

Som självbyggare finns det möjlighet att göra visst invändigt arbete själv och därmed sänka köpeskillingen på huset. Summan motsvarar den arbetskostnad vi skulle haft om vi anlitat hantverkare och sänker inte värdet på huset. Beloppet kan istället bli en del av kontantinsatsen, vilket skapar större möjlighet till bostadslån. Som självbyggare i Hedvigslund kan du spara 200.000 kr vid köp av ett hus. Läs mer under Självbyggeri.

Tillträdesskydd

Vi lämnar alltid besked om definitiv tillträdesdag minst tre månader innan inflyttning. Om det skulle hända något som gör att du inte kan flytta in på utsatt datum, kan du efter särskild prövning få skjuta på ditt tillträde i upp till tre månader. Läs mer under Tryggt köp.

Utskrift

Snabbfakta

Byggnadsår: 2008 - 2017

Bostadstyp: Parhus,Radhus,Villa

Boyta: 118 - 164 kvm

Antal rum: 5 - 7

Biyta: 7 kvm förråd

Upplåtelseform: Äganderätt

Inflyttning: prel från sommaren 2016 - 2017

Arkitekt: Origo Arkitekter och Novamark landskapsarkitekter

Hitta hit

Visningshus

Mäklare

Anna LinnéSvensk Nyproduktion

Telefon: 08-122 130 31

E-post:

Kontakt Småa

Madelene Heinby

Telefon: 08-586 303 31

E-post: