• Säljstart

  Säljstart

  Vi hade kövisning av Drabanten i september 2016. Den allmänna säljstarten var i oktober.

 • Byggstart

  Byggstart

  Vi planerar att påbörja byggnationen av Drabanten under våren 2017.

 • Inredningsval

  Inredningsval

  Under våren 2017 planerar vi att starta inredningsvalsprocessen för husen i Drabanten. Under processen kommer du träffa projektets externa inredningsarkitekt för en privat konsultation. Du kommer även träffa projektets inredningsvalskoordinator för en gemensam genomgång av dina val.

 • Stomresning

  Stomresning

  Vi planerar att starta stomresningen av husen i Drabanten under hösten 2017.

 • Tillträde

  Tillträde

  Vi planerar påbörja tillträdena under sommar/höst 2018.

 • Färdigställt

  Färdigställt

  Vi planerar avetablera i området under hösten/vintern 2018.

I centrala Nynäshamn, längs Skolgatan och Viagatan, bygger vi stadsradhus med ett unikt läge mitt i stan! 12 av radhusen upplåts som bostadsrätt medan 8 upplåts som äganderätt.
Här hittar du ett lättskött boende med närhet till centrum, havet och hamnen.

Färgglada stadsradhus

Stadsradhusen är för många en kombination av det bästa från två världar. Här får du alla kvalitéer man kan önska från ett eget hus utan att tumma på alla de bekvämligheter som lägenheten bjuder på. Vad sägs om en underhållsfri uteplats med tillgång till gräs under fötterna på den gemensamma innergården?

Äganderätt eller bostadsrätt?

En av radhuslängorna uppförs som bostadsrätt. Är du inrtresserad av äganderätt - Klicka här!

12 st Brf radhus i två till tre plan

Den radhuslänga som upplåts som bostadsrätt ligger stadsmässigt mot gatan, husen är 125 kvm + 53 kvm oinredd vind. Det är hus A09-A20, se fliken priser och planlösningar ovan för mer inforamtion om dessa.

På entréplanet har du alla sociala ytor - kök, vardagsrum och utgång till trädgården. En trappa upp finns tre sovrum och badrum. Högst upp finns det bästa av allt - en stor vind där bara du sätter gränserna för användningsområdet. Blir det master bedroom, konstateljé eller kanske ett biorum. Här inreder du själv när behov uppstår eller köper till inredningen av oss redan från början.

Minska ditt bolån - bli självbyggare

Väljer du att bli självbyggare minskar du köpeskillingen på huset, dock inte husets värde. Självbyggeriersättningen är på 200.000 kr och motsvarar den arbetskostnad vi skulle haft om vi anlitat hantverkare för jobbet. Värdet på huset kvarstår och din självbyggeriersättning blir en del av kontantinstasen.

Nynäshamn

I Kommunen som ligger på Södertörns sydspets ca 30 minuter från Globen i Stockholm bor drygt 26.000 personer.

Populär och välbesökt är gästhamnen med trevliga sjöbodar, Nynäs Rökeri och mysiga hamnkrogar. I Lövhagens friluftsreservat finns härliga badstränder och ett trevligt café. Här finns också Nynäs Havsbad som är ett exklusivt spa och konferenshotell. Vild natur hittar du på Torö Stenstrand som hör till en av de mest kända och vackraste stränderna i Sverige.

Välkommen till Nynäshamn - en äkta skärgårdskommun!

Service och butiker

Från Drabanten promenerar du in till stan på cirka tio minuter och där finns all service som exempelvis mataffärer, restauranger, klädbutiker, systembolag, vårdcentral och apotek. För dig som vill träna finns bland annat gymmet Puls & Träning. På Folkets hus hittar du mycket aktiviteter under ett tak; biograf, bibliotek, fest- och konferenslokal, lunchrestaurang samt pub.

Kommunikationer

En resa med pendeltåg mellan Stockholm och Nynäshamn tar ungefär en timme. SL trafikerar större delen av Nynäshamns kommun med ett tiotal busslinjer. Det finns även bussförbindelser med Södertälje, Västerhaninge och på vardagar går direktbussar mellan Ösmo och Nynäshamn till Gullmarsplan. Närmaste busshållplats vid Drabanten är cirka 200 meter bort på Månbergsvägen. Bussen tar dig till Nynäshamns station på knappt tio minuter.

Skolor och förskolor

I kommunen finns det 16 kommunala förskolor, 10 grundskolor, gymnasieskola, kultur- och naturskola samt flertalet fristående förskolor. Viaskolan ligger mitt emot Drabanten och har årskurs F-9.

Fritid, kultur och nöje

I Nynäshamn är det nära till både natur och storstad. Här är det cykelavstånd till havet och stranden. Äventyren finns runt knuten oavsett om det handlar om möjligheten att ha egen häst, paddla kanot eller att utforska naturen. Det är också rikt på kultur som konst och musik.

Cykelstad

Det finns cykelparkeringar med väderskydd, belysning och möjlighet att låsa fast ramen vid kommunens alla pendeltågsstationer. Detta för att göra det så bekvämt som möjligt för cyklister att ta sig till tågen.

Utskrift

Betalflödet vid köp av brf 

När du bestämt dig för att köpa en bostadsrätt av Småa skall köpeskillingen erläggas på följande sätt;

 • Bokningsavgiften om 50.000 kr betalas i samband med tecknade av bokningsavtal.
 • Vid tecknande av förhandsavtal erlägges ett förskott om ytterligare 50.000 kr. Köpare som tecknar förhandsavtal direkt betalar 100.000 kr.
 • 25 % av inredningsvalen betalas i samband med beställning.
 • Vid tecknande av upplåtelseavtal, normalt ca 6 månader före tillträde, erläggs handpenningen som tillsammans med bokningsavgift och förskott utgör 300 000 kronor av köpeskillingen.
 • Slutbetalning av lägenhetspriset och inredningsvalen betalas dagen innan tillträdesdagen.

Låg driftskostnad

I månadsavgiften ingår;

 • Vatten och Avlopp
 • Fastighetsförsäkring
 • Sophämtning
 • Skötsel av gemensamma anläggningar; vägar, vägbelysning och vägdiken (även snöröjning och dylikt), grönytor, lekplats, miljörum och förråd.
 • Kapitalkostnad Brf
 • Fondering för yttre underhåll
 • Telia Triple Play (tv, bredband och telefoni)
 • P-plats inkl motorvärmare

Kostnader som tillkommer;

 • Hushållsel
 • Hemförsäkring, för bostadsrätt
 • Uppvärmning

Tillträdesskydd

Vi lämnar alltid besked om definitiv tillträdesdag minst tre månader innan inflyttning. Om det skulle hända något som gör att du inte kan flytta in på utsatt datum, kan du efter särskild prövning få skjuta på ditt tillträde i upp till tre månader. Läs mer under Tryggt köp.

Utskrift

Snabbfakta

Byggnadsår: 2017 - 2018

Bostadstyp: Radhus

Boyta: 125 kvm

Antal rum: 4 - 5

Biyta: 53 kvm inredningsbar vind samt 4 kvm utvändigt förråd.

Upplåtelseform: Bostadsrätt

Inflyttning: Prel från hösten 2018

Pris: 3.850.000 kr - 4.350.000 kr

Månadsavgift: 5.500 kr

Arkitekt: Andersson och Arfwedson Arkitekter och Tema landskapsarkitekter

Visning om 3 dagar

Torsdag den 1 juni 2017

18:00 - 19:00

Hitta hit

Observera att visningar sker på mäklarkontoret på Centralgatan 5, Nynäshamn.

Mäklare

Patric DaleboHusmanHagberg

Telefon: 08-410 321 60

E-post:

Kontakt Småa

Madelene Heinby

Telefon: 08-586 303 31

E-post:

Intresseanmälan

En intresseanmälan är inte bindande och innebär att du anmäler ditt intresse för projektet. Du kommer att bli kontaktad av Småa eller aktuell mäklare som svarar på frågor och gör en individuell boendekostnadskalkyl.