• Säljstart

  Säljstart

  Vi hade kövisning av Drabanten i september 2016. Den allmänna säljstarten var i oktober.

 • Byggstart

  Byggstart

  Vi planerar att påbörja byggnationen av Drabanten under våren 2017.

 • Inredningsval

  Inredningsval

  Under våren 2017 planerar vi att starta inredningsvalsprocessen för husen i Drabanten. Under processen kommer du träffa projektets externa inredningsarkitekt för en privat konsultation. Du kommer även träffa projektets inredningsvalskoordinator för en gemensam genomgång av dina val.

 • Stomresning

  Stomresning

  Vi planerar att starta stomresningen av husen i Drabanten under hösten 2017.

 • Tillträde

  Tillträde

  Vi planerar påbörja tillträdena under sommar/höst 2018.

 • Färdigställt

  Färdigställt

  Vi planerar avetablera i området under hösten/vintern 2018.

I centrala Nynäshamn, längs Skolgatan och Viagatan, bygger vi stadsradhus med ett unikt läge mitt i stan! 8 av radhusen byggs som äganderätter 12 och som bostadsrätterer. Ett lättskött boende med närhet till centrum, havet och hamnen

Färgglada stadsradhus

Stadsradhusen är för många en kombination av det bästa från två världar. Här får du alla kvaliteér man kan önska från ett eget hus utan att tumma på alla de bekvämligheter som lägenheten bjuder på. Vad sägs om en underhållsfri uteplats med tillgång till gräs under fötterna å den gemensamma innergården?

Äganderätt eller bostadsrätt?

En av radhuslängorna uppförs som äganderätt. Är du intresserad av bostadsrätterna - Klicka här!

8 st radhus med äganderätt
i två till tre plan

Den radhuslänga som uppförs med äganderätt ligger mot innergården och får utblickar mot hamnen och havet nedanför. Husen är 125 kvm + 53 kvm inredningsbar vind. Det är hus A01-A08, se fliken priser och planlösningar ovan för mer information om dessa.


På entréplanet har du alla sociala ytor - kök, vardagsrum och utgång till trädgården. En trappa upp finns tre sovrum och badrum. Högst upp finns det bästa av allt - en stor vind där bara du sätter gränserna för användningsområdet. Blir det master bedroom, konstateljé eller kanske ett biorum. Här inreder du själv när behov uppstår eller köper till inredningen av oss redan från början.

Minska ditt bolån - bli sjölvbyggare

Väljer du att bli självbyggare minskar du köpeskillingen på huset, dock inte husets värde. Självbyggeriersättningen är på 200.000 kr och motsvarar den arbetskostnad vi skulle haft om vi anlitat hantverkare för jobbet. Värdet på huset kvarstår och din självbyggeriersättning blir en del av kontantinstasen.

Nynäshamn

I Kommunen som ligger på Södertörns sydspets ca 30 minuter från Globen i Stockholm bor drygt 26.000 personer.

Populär och välbesökt är gästhamnen med trevliga sjöbodar, Nynäs Rökeri och mysiga hamnkrogar. I Lövhagens friluftsreservat finns härliga badstränder och ett trevligt café. Här finns också Nynäs Havsbad som är ett exklusivt spa och konferenshotell. Vild natur hittar du på Torö Stenstrand som hör till en av de mest kända och vackraste stränderna i Sverige.

Välkommen till Nynäshamn - en äkta skärgårdskommun!

Service och butiker

Från Drabanten promenerar du in till stan på cirka tio minuter och där finns all service som exempelvis mataffärer, restauranger, klädbutiker, systembolag, vårdcentral och apotek. För dig som vill träna finns bland annat gymmet Puls & Träning. På Folkets hus hittar du mycket aktiviteter under ett tak; biograf, bibliotek, fest- och konferenslokal, lunchrestaurang samt pub.

Kommunikationer

En resa med pendeltåg mellan Stockholm och Nynäshamn tar ungefär en timme. SL trafikerar större delen av Nynäshamns kommun med ett tiotal busslinjer. Det finns även bussförbindelser med Södertälje, Västerhaninge och på vardagar går direktbussar mellan Ösmo och Nynäshamn till Gullmarsplan. Närmaste busshållplats vid Drabanten är cirka 200 meter bort på Månbergsvägen. Bussen tar dig till Nynäshamns station på knappt tio minuter.

Skolor och förskolor

I kommunen finns det 16 kommunala förskolor, 10 grundskolor, gymnasieskola, kultur- och naturskola samt flertalet fristående förskolor. Viaskolan ligger mitt emot Drabanten och har årskurs F-9.

Fritid, kultur och nöje

I Nynäshamn är det nära till både natur och storstad. Här är det cykelavstånd till havet och stranden. Äventyren finns runt knuten oavsett om det handlar om möjligheten att ha egen häst, paddla kanot eller att utforska naturen. Det är också rikt på kultur som konst och musik.

Cykelstad

Det finns cykelparkeringar med väderskydd, belysning och möjlighet att låsa fast ramen vid kommunens alla pendeltågsstationer. Detta för att göra det så bekvämt som möjligt för cyklister att ta sig till tågen.

Utskrift

Betalflödet vid köp av hus

När du bestämt dig för att köpa ett hus i Drabanten skall köpeskillingen erläggas på följande sätt;

 • Bokningsavgiften om 50.000 kr betalas i samband med tecknade av bokningsavtal.
 • Handpenningen betalas i samband med tecknande av köpe- och entreprenadavtal, normalt ca 10-12 månader före tillträdet. Handpenningen är 500.000 kr. Om köpare betalat en bokningsavgift avräknas denna.
 • 25 % av inredningsvalen betalas i samband med beställning.
 • Slutbetalning av huspriset och inredningsvalen betalas på tillträdesdagen.

Pantbrev ingår

Endast den som har lagfart på fastigheten kan belåna fastigheten. När fastigheten belånas (intecknas) utfärdas ett pantbrev på samma belopp. Pantbrevet är en handling som representerar en del av fastighetens värde och fungerar därmed som en säkerhet för lånet. I Ddrabanten har vi redan tagit ut och bekostat pantbrev på 2.000.000 kr per fastighet. Pantbrev kostar normalt 2 % av pantbrevets belopp, det vill säga att här sparar du 40.000 kr, då pantbrev redan ingår i köpet. Dessa pantbrev överlämnas till dig på tillträdesdagen och medför att dina kostnader i samband med belåningen minskar.

Låg lagfartskostnad

Lagfartsavgift (även kallad stämpelskatt) är en engångskostnad som betalas av köparen till en fastighet. Köper du en fastighet med ett begagnat hus är avgiften 1,5 % på hela köpeskillingen. Köper du en fastighet där ett nytt hus ska uppföras, betalar du 1,5 % på fastighetens värde på kontraktsdagen. Det vill säga, köper du i tidigt skede beräknas lagfartsavgiften endast på tomtvärdet.

Ingen fastighetsavgift

När du köper en nyproducerad bostad betalar du ingen fastighetsavgift de första 15 åren. Det betyder att du sparar cirka 111 000 kr*. Däremot ska en statlig fastighetsskatt betalas för de månader du bott i bostaden under det första året. Läs mer om fastighetsavgift och fastighetsskatt på Skatteverkets hemsida.
*beräknat på 2016 års fastighetsskatt, fn 7 412 kr.

Låg driftskostnad

Driftskostnaden beräknas till cirka 3.500 kr per månad för båda radhustyperna. I driftskostnaden ingår uppskattad el och uppvärmning, försäkring samt samfällighetsavgift. 

Samfällighetsförening

I Drabanten kommer det att finnas en samfällighetsförening som ska förvalta de gemensamma anläggningarna i området. Detta innebär att du och dina grannar som fastighetsägare har en andel i de delar som ägs och förvaltas gemensamt. Samfälligheten i Drabanten innefattar kollektivanslutning till Telia Triple Play, vatten, sophämtning, skötsel av parkeringsplatser, kvartersgata, och gemensamt förråd, sophus och gård. Även motorvärmare ingår i avgiften (ej till hus B21-B25). Samfällighetsavgiften för Drabanten uppgår till cirka 1.400 kr/månad. Avgiften är en del av den redovisade driftskostnaden. Varje bostad förses med en undervattenmätare som möjliggör avläsning och reglering så varje hushåll kan betala för sin exakta vattenförbrukning.

Telia Triple Play
I Telia Triple Play ingår följande;

 • Digital-tv med kanalpaket ”lagom”, vilket för närvarande inkluderar 23 kanaler
 • 1 st digital-tv box
 • Abonnemang för bredbandstelefoni, samtalsavgifter tillkommer
 • Bredband 50/8-100/10 Mbit/s, inkl Telia säker lagring
 • Telia säker surf (antivirus och brandvägg) för en dator

Vill du lägga till något tecknar du lätt ett tilläggsavtal med Telia

Självbyggeri

Som självbyggare finns det möjlighet att göra visst invändigt arbete själv och därmed sänka köpeskillingen på huset. Summan motsvarar den arbetskostnad vi skulle haft om vi anlitat hantverkare och sänker inte värdet på huset. Beloppet kan istället bli en del av kontantinsatsen, vilket skapar större möjlighet till bostadslån. Som självbyggare i Drabanten kan du spara 200.000 kr vid köp av ett radhus med vind och 250.000 kr för ett radhus med souterräng. Läs mer under Självbyggeri.

Tillträdesskydd

Vi lämnar alltid besked om definitiv tillträdesdag minst tre månader innan inflyttning. Om det skulle hända något som gör att du inte kan flytta in på utsatt datum, kan du efter särskild prövning få skjuta på ditt tillträde i upp till tre månader. Läs mer under Tryggt köp.

Utskrift

Snabbfakta

Byggnadsår: 2017 - 2018

Bostadstyp: Radhus

Boyta: 125 kvm

Antal rum: 4 - 5

Biyta: Radhus i två plan 125 kvm och biyta 53 kvm inredningsbar vind samt 4 kvm utvändigt förråd.

Upplåtelseform: Äganderätt

Inflyttning: Från hösten 2018

Pris: 5.750.000 kr - 5.950.000 kr

Månadsavgift: Samfällighetsavgift 1.400 kr

Arkitekt: Andersson och Arfwedson Arkitekter och Tema landskapsarkitekter

Visning om 3 dagar

Torsdag den 1 juni 2017

18:00 - 19:00

Hitta hit

Observera att visningar sker på mäklarkontoret på Centralgatan 5, Nynäshamn.

Mäklare

Patric DaleboHusmanHagberg

Telefon: 08-410 321 60

E-post:

Kontakt Småa

Madelene Heinby

Telefon: 08-586 303 31

E-post:

Intresseanmälan

En intresseanmälan är inte bindande och innebär att du anmäler ditt intresse för projektet. Du kommer att bli kontaktad av Småa eller aktuell mäklare som svarar på frågor och gör en individuell boendekostnadskalkyl.