Intill Hallunda Gård planerar vi för byggnation av cirka 170 bostäder fördelat på olika typer av hus och lägenheter. Området ligger precis vid Mälardalsleden och vackra Mälaren, samtidigt som det finns bra kommunikationer.

Detaljplanearbete

Just nu prövar Botkyrka kommun möjligheten att bygga småskaliga bostäder i området kring Hallunda Gård samt värna värdefull kultur och naturmiljö. Kommunen arbetar just nu på att ta fram ett förslag till detaljplan. I dagsläget har vi inga fastställda planer på vad och hur mycket som ska byggas. Detaljplanen beräknas bli antagen under 2018.

Då planarbetet är i ett tidigt skede kan visionerna för området revideras.

Håll dig uppdaterad

Anmäl dig till Hallunda Gårds nyhetsbrev för att få löpande information via mejl. Genom nyhetsbrevet håller vi dig uppdaterad om projektet, samt informerar dig när det börjar bli dags för försäljningsstart.

Försäljningsstart

När vi startar försäljningen av bostäderna så ges förtur till Småakön genom en kövisning. För att bli inbjuden till den första visningen – kövisningen måste du vara medlem i Småakön.

Medlem i Småakön blir du här!

Här hittar du mer information om hur kövisningen går till.

Pris på bostäderna kommer att presenteras i samband med försäljningsstarten.

Hallunda Gård

Anrika Hallunda Gård ligger vackert intill Mälaren, omgivet av uppvuxna villaområden och skog. Här planerar vi för en varierad bebyggelse med lägenheter i låga flerbostadshus samt villor, radhus och parhus. Området kommer hämta inspiration från omgivningen och knyta ihop gårdens 1700-talskaraktär med villaomårdena från 1970-talet och dagens stadsmässiga uttryck.

Lek, rekreation och naturmiljö ska prägla området då det ligger i direkt anslutning till natur- och kulturleder. Här finns gång- och cykelvägar samt det populära strövområdet strandzonen i norr. I kommunens parkplan planeras det för två entréer till Mälarstranden från området.

Det historiska Hallunda Gård

Kring Hallunda Gård har människor bott kontinuerligt under 3000 år. Här finns en av Sveriges största boplatser från bronsåldern och fynd från vikingatiden och järnåldern har hittats i området. Dagens Hallunda Gård har anor från 1700-talet och är välbevarad med flertalet byggnader och omgivande kulturlandskap. På 1970-talet byggdes bostäder på den gamla åkermarken.

Kommunikationer

Det finns bra kommunikationer med flertalet busslinjer och närmsta tunnelbanestation ligger på cirka 15 minuters promenadavstånd, vid Hallunda centrum. Med tunnelbanan tar det cirka 35 minuter in till T-centralen. Området ligger bekvämt intill E4:an och in till centrala Stockholm tar det cirka 25 minuter med bil och till Södertälje centrum knappa 20 minuter.

Närområdet

Botkyrka kommun ligger mellan Stockholm och Södertälje. Närmaste köpcentrum är Hallunda Centrum, en internationell mötesplats. Här finns all service du behöver med bland annat apotek, arbetsförmedling, banker, växlingskontor, försäkringskassa, vårdcentral, livsmedelsbutiker, caféer, restauranger, klädbutiker, skattekontor, polis, kommunhus och mycket annat. Du har även nära till Skärholmens Galleria samt Kungens Kurvas handelsplats med bland annat IKEA, Heron City och shoppingcenter.

Utskrift

Snabbfakta

Försäljningsstart: Prel 2018

Bostadstyp: Lägenhet,Parhus,Radhus,Villa

Upplåtelseform: Äganderätt och bostadsrätt

Pris: presenteras inför försäljningsstart

Arkitekt: Södergruppen Arkitekter

Hitta hit

Nordöst om Bronsgjutarvägen, norr om Tomtbergavägen

Kontakt Småa

Joel Idén

Telefon: 08-586 303 73

E-post:

Anmälan för nyhetsbrev